B U M d.o.o. Prešernova 5

5270 Ajdovščina

Slovenia – Europe

 

 BUM d.o.o.

O PODJETJU

ZASTOPSTVO

PRODAJA

STORITVE

IZDELKI

CENIK

IZVOZ

KONTAKT

ZA PREVOZNIKE

 

 

GRUZIJSKA VINA

Ali ste vedeli, da so na področju Gruzije nastala prva vina? Gruzija velja za domovino vina, saj arheologi in zgodovinarji verjamejo, da so tam vzgojili prvo trto in pridelali prvo vino. Na to kažejo tudi materialni dokazi, kot na primer 7000 let stari grozdni kamen in antične posode za hranjenje vina. V Gruziji obstaja več kot 1000 sort grozdja, iz katerih se prideluje vino in brandy. Zahvaljujoč bogati prsti, izboru grozdja, ter odličnim ekološkim pogojem se tu proizvajajo visoko kakovostna vina in brandyji. O kvaliteti gruzijskih vin nam govori 138 zlatih medalj, 123 srebrnih in 12 bronastih, ki so jih dobila na mednarodnih tekmovanjih.

 

KHVANCHKARA – HVANČKARA  - rdeče, polsladko vino

HVANČKARA je polsladko rdeče vino rubinaste barve, narejeno je iz grozdja sort Aleksandrouli in Mujuretuli, ki rasteta v pokrajini Ambrolauri v Gruziji; alkoholna stopnja vina je od 10,0 do 12,0 %; vino, ki vam ga ponujamo, je letnik 2005; vino je iz serije, ki ima 11,25 % alkohola. Vino servirajte pri temperaturi od +8 do +10C.

Tudi Stalin je poznal kakovost in prelesten okus tega vina, saj je bil sam iz Gruzije. Zato poznamo to vino tudi kot "Stalinovo vino", saj mu je bilo to vino najljubše.

 

 

SAPERAVI  - rdeče, suho vino

Vino SAPERAVI je suho in temno rdeče barve, narejeno je iz grozdja sorte Saperavi, ki raste v pokrajini Kakheti v Gruziji; alkoholna stopnja vina je lahko od 10,5 do 12,5 %; vino, ki vam ga ponujamo, je letnik 2006; vino je iz serije, ki ima 11,23 % alkohola. Vino servirajte pri sobni temperaturi.

 

 

 

MANAVI - belo, suho vino

MANAVI je suho belo vino, narejeno iz grozdja sorte Mtsvane, ki raste na področju vasi Manavi v pokrajini Kakheti v Gruziji; alkoholna stopnja vina je lahko od 10,5 do 12,2 %; vino, ki vam ga ponujamo, je letnik 2005; vino je iz serije, ki ima 11,27 % alkohola. Vino servirajte pri temperaturi do +120C.

 

 

 

 

 
    SLOhosting.com priporoča :